En record de Frederic Pau Verrié i Faget (1920-2017).

 

 

Des de l’Associació de Museòlegs de Catalunya ens volem fer ressò del traspàs d’en Frederic Pau Verrié, esdevingut el passat dissabte 11 de febrer.

En Pau desenvolupà una àmplia carrera professional en el camp de la recerca i la gestió patrimonial, a banda d’altres activitats i interessos que el duren a impulsar publicacions, com la revista Ariel o endinsar-se en el món de la narrativa – presentava la seva Giorgione a Castell Margarit, a la llibreria Laie en 2011-.

Historiador de l’art, arqueòleg i museòleg, dirigí el Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona entre 1970-1972 i entre 1980 i 1985. Des d’aquella direcció impulsà la recuperació i la posta en valor del subsòl arqueològic i conduí el projecte de reforma i ampliació general del Museu d’Història. També fou membre de la Comissió Executiva de la Juta de Museus de Catalunya, exercint-hi la vicepresidència.

Participà activament en les assemblees de museus i en la fundació de l’Associació de Treballadors de Museus de Catalunya, antecessora de l’actual AMC. Presidí l’Assemblea General de l’ICOM 2001 que se celebrà a Barcelona i rebé al llarg de la carrera professional un munt de reconeixements, als quals se sumà, en 2010, el premi AMC de Museologia a la trajectòria professional, passant així a ser reconegut com a soci d’honor de la nostra organització.

Va ser un mestre compromès, generós i vitalista a qui trobarem a faltar.

Olga López Miguel
Presidenta
Associació de Museòlegs de Catalunya


Recull de premsa elaborat pels companys de BARCHINOA.cat:

Article de Joan Josep Isern a Vilaweb

Obituari a l’Ara.cat

Obituari a El Periódico

Article a la Viquipèdia

Verrié participant en un acte d’homenatge a Gudiol