Valls ha de redimensionar el museu casteller per salvar-lo de la crisi

 

L’Ajuntament de Valls no està disposat a renunciar al projecte de museu  casteller, vinculat al desenvolupament d’una nova zona residencial a la ciutat,  i per això ha decidit redimensionar el projecte i canviar-lo d’ubicació:  traslladarà la infraestructura al cor del Barri Antic, al carrer  Espardenyers.

 El projecte, pressupostat en dotze milions d’euros, passarà a valer-ne sis i s’inclourà en el paquet de subvencions de la Llei de Barris, ja que el nou  emplaçament es troba en una de les zones més degradades de la ciutat. Amb el  canvi s’aconsegueix destinar els 1,8 milions previstos per al centre cívic de  Mossos d’Esquadra al futur museu i, així, fer viable i salvar una històrica aspiració que difícilment tiraria endavant en l’actual conjuntura econòmica.

De fet, construir el museu casteller de Catalunya a la nova àrea residencial  de Ruanes n’incrementava substancialment els costos ja que, més enllà de les despeses d’urbanització pròpiament dites que ara s’estalviaran, calia també  construir unes passarel·les per a vianants per salvar el torrent que hi ha i que  disparaven considerablement el pressupost.

Ara, tot i la rebaixa, l’alcalde del municipi, Albert Batet, és conscient de  la dificultat de trobar finançament per dur a terme una iniciativa d’aquestes  característiques i ara la proposta passa, per tant, per impulsar una campanya de  patrocinis, mecenatges i micromecenatges, que controlaria la Fundació de les Decennals, un organisme en què estan representades les diverses entitats de la  vila.

 “Redimensionar el projecte segons el moment econòmic que vivim és assegurar  que es faci i que sigui motor per a la regeneració urbanística, comercial,  econòmica i social de Valls”, diu l’alcalde. “Projectes com aquests, en els  moments en què ens trobem, són més necessaris que mai”, hi afegeix.

Comprovada la viabilitat del canvi, toca posar-se a treballar amb el mateix  arquitecte que va dissenyar l’anterior proposta per donar forma a les noves  instal·lacions del carrer Espardenyers. L’objectiu és començar els treballs  abans d’un any i desencallar-ne la construcció durant aquest mandat. Ara per  ara, en els pressupostos que es van aprovar divendres pel 2013 ja hi ha  reservada una partida de 865.000 euros per al Museu Casteller i 605.000 per  tirar a terra els actuals immobles en ruïnes on anirà el nou equipament.

El Punt Avui, 11.03.2013

 

Deixa un comentari