Ja podeu adquirir el manual tècnic La Il·luminació als Museus. Manuals de Museologia-1

 

Els Manuals de Museologia són una proposta editorial de l’Associació de Museòlegs de Catalunya que neix amb la voluntat d’oferir als professionals dels museus un repertori de mètodes, criteris i respostes concretes per a facilitar la pràctica de la professió.

MANUAL-TECNIC-1La Il·luminació als Museus és el primer d’aquests manuals i recull bona part de les ponències presentades a les I Jornades Tècniques sobre museus, “La il·luminació als museus”, organitzades per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran i el Museu de Lleida. Diocesà i comarcal (Museu de Lleida, 3 i 4 de novembre de 2010).
Coord. científica
: Miguel Àngel Rodriguez Lorite i Alberto Velasco
Autors: Joaquim Adell Calduch, Cristina Camps Colomer, Fernando Muñoz Gómez, Raquel Puente García i Miguel Angel Rodriguez Lorite.
Edició: Associació de Museòlegs de Catalunya
Publicació editada a rel de les I Jornades Tècniques sobre Museus La Il·luminació als museus, organitzades pel SAM dels Museus de Lleida: diocesà i comarcal i la Xarxa de Museus les Terres de Lleida i Aran (Museu de Lleida, 3 i 4 de novembre de 2010).
Primera edició: juny de 2012.
Amb el suport de: Direcció General del Patrimoni Cultural
Amb la col·laboració de: Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal i Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran
Preu: Socis: 10 euros / No socis: 15 euros

El manual, que inclou traducció al castellà, s’ha pensat com a manual pràctic que permet a través de diversos articles, conèixer i aprofundir en conceptes tècnics i bàsics sobre la llum i les seves particularitats físiques, font de il·luminació i tipologies de lluminàries actuals. Alhora, aporta elements de reflexió sobre l’evolució dels sistemes d’il·luminació en els museus al llarg de les ultimes dècades, i defineix bases metodològiques i criteris generals per facilitar el correcte disseny d’un projecte d’il·luminació i l’elecció del sistema d’il·luminació més adient segons els diferents espais expositius, sense perdre de vista el necessari equilibri entre la preservació i la presentació, entre la conservació i l’exposició.

Tots aquells que desitgeu adquirir el manual, heu de fer un ingrés o transferència pel seu import al nostre compte corrent de La Caixa:

2100 0707 31 0200213783

A continuació ens haureu d’enviar un missatge a amc@amc.cat informant-nos de l’ingrés o transferència i donant-nos l’adreça postal on us hem d’enviar el manual. Quan ho rebem, us l’enviarem per correu postal.

 

Deixa un comentari