ÀREA DE SOCI

DETALL ACTIVITAT

Museus i ODS

Museus i ODS

L’any 2015, les Nacions Unides van aprovar els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que conformen l’Agenda 2030, per garantir -d’una manera global- la vida al nostre planeta. L’agenda s’organitza en cinc grans àrees temàtiques, per a les quals la comunitat internacional s’ha proposat assolir unes fites i indicadors. Aquestes àrees o eixos són: Persones, Planeta, Pau, Partenariat i Progrés. En aquesta ambiciosa agenda s’aborden problemàtiques com la pobresa, la fam, la pau, la salut, la igualtat de gènere, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum o la producció.

 

L’Associació de Museòlegs de Catalunya proposa una formació per aprofundir en cadascun dels cinc grans eixos en els quals s’agrupen els ODS, i per reflexionar sobre com poden actuar els museus per aconseguir portar a terme aquests objectius. A través de cinc capsules, diversos especialistes ens acostaran a les principals emergències i, a través d’una sessió pràctica, es posaran en comú les problemàtiques i pensaran estratègies per traslladar aquests objectius a l’estructura i els relats dels museus. Les sessions es portaran a terme en format presencial a diferents museus de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Mallorca. La presentació a càrrec d’un especialista es podrà seguir en línia.

 

Pau 19 de desembre 2022, 11.30 h. Museu Comarcal de Cervera.

Maider M h. araña, Directora de la Fundació Baketik.

Sessió conduïda per  Carme Bergés, directora del Museu Comarcal de Cervera, Damià Amorós i Txema Romero, vocals de la Junta de l’AMC.

 

Preu: gratuït socis, 50 € no socis / 15 € sessions individuals

IMPORTANT: Per a fer la inscripció a les diferents sessions fer-ho a través del següent formulari:

 https://forms.gle/Gf8Umo1ALRAef2FT6 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta web utilitza galetes (cookies) propies i de tercers. Política de cookies Si continues navegant, entenem que autoritzeu l'ús.