ÀREA DE SOCI

PREMIS AMC DE MUSEOLOGIA

PREMIS/PREMIATS QUARTA EDICIÓ

QUARTA EDICIÓ

A

Trajectòries professionals

Josefina MATAMOROSDirectora del Museu d'Art Modern de Ceret. Directora del Museu de Collioure. Historiadora de l'art, membre actiu de la Universitat Catalana d'Estiu i col·laboradora del Centre d'Agermanament Occitanocatalà. Impulsora del Centre de Documentació i Animació de la Cultura Catalana (CEDACC) de Perpinyà. Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999) i Legió d'Honor de l'Estat Francès (2008). En reconeixement de la seva tasca al capdavant del Museu d'Art Modern de Ceret des del 1986, convertint-lo en un museu de reconeixement internacional especialitzat en art modern però, alhora, mantenint les seves arrels amb la cultura i l'art català.
Eulàlia MORRAL i ROMEUDirectora gerent del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. Per la seva tasca al capdavant d'aquesta institució convertint-la en un referent dins el món tèxtil a Catalunya i Europa i desenvolupant una important tasca de suport en favor del coneixement, la recerca i la innovació en el camp del tèxtil des de la museologia. Per la seva defensa constant i continuada en favor de la professionalització dels tècnics de museus. Pel seu treball continuat en la difusió i divulgació de les metodologies de treball, de les formes de la documentació i la conservació de fons en col·leccions.

B

Exposicions, experiències i activitats

Experiències i activitats: Projecte Tombes reials de Santes Creus del Museu d'Història de Catalunya Projecte d'obertura, estudi i restauració de les tombes reials de Pere el Gran, Jaume II, Blanca d'Anjou i Roger de Llúria. Una proposta d'alt interès científic que uneix la recerca històrica amb la científica, apostant per la interdisciplinarietat aplicada a l'estudi històric. Alhora un projecte que ha sabut apostar per la difusió de tot el procés i dels resultats i que han permès posar a l'abast del públic i exemplificar la importància de la recerca en els museus de Catalunya.
Exposicions temporals: Exposició temporal Miró, l'escala de l'evasió de la Fundació Miró Exposició organitzada conjuntament per la Tate Modern de Londres i la Fundació Joan Miró de Barcelona que aplega més de cent-cinquanta obres de l’artista. La mostra posa de manifest el compromís de Miró amb el seu temps i els vincles amb la seva Catalunya natal i realitza una reflexió, a través de l'obra de l'artista, per la seva trajectòria pictòrica però també pels temps històrics que va viure. Una proposta que a més es complementa amb un seguit d'activitats i propostes per apropar i millorar el coneixement de la figura universal de Miró als més diversos públics.

C

Projectes de creació o reforma integral de museus i equipaments patrimonials

Conjunt monumental de les Esglésies de Terrassa. Ajuntament i Museu de TerrassaPer la recuperació i posta en valor d'un conjunt d'alt valor històric, artístic i arquitectònic. Per una intervenció respectuosa amb l'entorn i les restes preexistents, amb un discurs museològic que permet posar en valor els diferents moments i estils artístics que conviuen en el conjunt. Així mateix, per una aposta per una museografia acurada i mesurada que combina diferents recursos però mantenint el respecte i la preeminència del monument i amb una clara voluntat didàctica per explicar un conjunt complex. I per una proposta de gestió vinculada al Museu de Terrassa com a ens que aglutina la conservació i difusió del patrimoni de la ciutat.
Ampliació del Museu de Badalona i nova museografia de les termes i decumanus de Baetulo. Museu de Badalona Un projecte de recuperació i posta en valor d'un dels jaciments sota terra visitables més gran i de major interès de Catalunya. La musealització de més de 3.500 m2 que ha suposat l'excavació, restauració i accessibilitat a diferents nivells dels subsòl per posar a l'abast del públic un del jaciments romans més destacats, amb recursos museogràfics diversos que ajuden a comprendre la importància de la Baetulo romana i alhora de les formes de fer i viure en un temps passat. Una reforma que facilita l'accés i la visita, i que es suma a altres espais musealitzats també gestionats des del Museu de Badalona que converteixen aquest centre ens un dels centres de referència del passat romà a Catalunya.

Aquesta web utilitza galetes (cookies) propies i de tercers. Política de cookies Si continues navegant, entenem que autoritzeu l'ús.